مالیات بر ارزش افزوده صنایع کوچک به مدت یک سال صفر شود

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «محمد شریعتمداری» امروز (یکشنبه) در آیین افتتاح نمایشگاه توانمندی های صنایع کوچک ایران، افزود: با توجه به مشکلاتی که برای واحدهای تولیدی ایجاد شده، بسته «حمایت از تولید» به زودی تقدیم دولت می شود که در آن تمهیداتی برای کمک به صنایع مورد توجه قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: مالیات امری لازم است اما در شرایط فعلی تولید و بازار، باید بطور خاص برای یک دوره کوتاه مدت تعدیل شود.
وزیر صنعت با بیان اینکه «یکی از دلایل استفاده اهرمی از منابع بودجه، همین شرایطی است که با آن مواجه هستیم»، افزود: ما به هیچ وجه پیشنهاد نمی کنیم که ۷۰ هزار میلیارد تومان منابع مالیات ارزش افزوده را یکجا حذف کنیم بلکه پیشنهاد داده ایم که مالیات بر ارزش افزوده واحدهای تولیدی کوچک و متوسط که حجم قابل توجهی از اشتغال کشور را به خود اختصاص داده اند، ۶ ماه تا یک سال صفر شود.
شریعتمداری، «افزایش خط اعتباری واحدهای تولیدی» و «تامین سرمایه در گردش با نرخ های مناسب» را از دیگر پیشنهادهای مطرح شده در بسته حمایت از دولت ذکر کرد و گفت: در موضوع سازمان تامین اجتماعی، ما مخالف پرداخت مطالبات تامین اجتماعی نیستیم اما آیا در شرایط خاص کنونی دریافت همه مطالبات معوق از صنایع کوچک و متوسط امری لازم است؟
این عضو هیات وزیران کابینه دوازدهم در حضور رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: اجرای همه این پیشنهادها نیازمند وضع قانون است اما با تمهیدات رهبر معظم انقلاب، شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا برای تصمیم گیری های موقت و حل مشکلات آنی فعالان اقتصادی تشکیل شده است که این شورا می تواند بخشی از چالش های پیش روی فعالان اقتصادی را برطرف کند.
وی همچنین پیشنهاد ایجاد بانک تخصصی صنایع کوچک را مطرح کرد و گفت: مذاکراتی با وزیر امور اقتصادی و دارایی داشته ایم که با تغییر اساسنامه یکی از بانک های فعلی یا ایجاد بانک جدید، یک بانک تخصصی برای صنایع کوچک ایجاد شود.
وزیر صنعت گفت: شرکت های کوچک و متوسط اکنون ۹۲ درصد از کل صنایع ایران را تشکیل می دهند؛ این شرکت ها ۴۵ درصد از اشتغال و ۲۸درصد از ارزش افزوده کل کشور را به خود اختصاص داده اند در حالی که در دنیا، سهم شرکت های کوچک و متوسط در اشتغال ۶۰ درصد و در ایجاد ارزش افزوده ۴۰ درصد است.
شریعتمداری اظهار داشت: این نشان می دهد باید ظرفیت هایی در حوزه صنایع کوچک و متوسط ایجاد کنیم و به قابلیت های صادراتی این واحدها بیش از گذشته توجه داشته باشیم.
وی گفت: «تاب آوری» یکی از شاخص های صنایع است و همه دنیا معتقدند که صنایع کوچک و متوسط کمتر از صنایع بزرگ است؛ به عبارتی دیگر، تکانه های اقتصادی و غیراقتصادی نخستین ضربه را به صنایع کوچک و متوسط وارد می کند.
وزیر صنعت اضافه کرد: در شرایط کنونی، ما با یک عدم قطعیت در خارج از اقتصاد مواجه هستیم؛ این عدم قطعیت، تکانه هایی در برخی بازارها از جمله بازار ارز ایجاد کرد که به دنبال آن، مسایل و مشکلاتی برای واحدهای صنعتی به وجود آورد.
وی ادامه داد: برخی شرایط کنونی را با جنگ مقایسه می کنند در حالی که در آن زمان فقط ۹۶۰ واحد صنعتی در کشور فعال بود اما امروز فقط ۸۰۸ شهرک صنعتی فعال است.
شریعتمداری همچنین به مشکلات پیش روی واحدهای صنعتی اشاره کرد و گفت: ۴۰ هزار و ۱۹۰ واحد صنعتی در شهرک های صنعتی پرونده فعالیت دریافت کرده اند که عملا ۶۲ درصد از این شرکت ها مشغول فعالیت هستند؛ بقیه شرکت ها یا تعطیل هستند و یا با حداقل ظرفیت فعالیت می کنند.
به گزارش ایرنا، نمایشگاه توانمندی های صنایع کوچک صبح امروز با حضور یک هزار و ٢٠٠ واحد صنعتی کوچک و متوسط داخلی، روز یکشنبه در مصلای امام خمینی (ره) آغاز به کار کرد.
این نمایشگاه با حضور علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی و محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت افتتاح شد و تا ۲۳ مرداد ماه از ساعت ۱۰ تا ۲۱ برپاست.
علاوه بر شرکت های ایرانی، ۱۵ شرکت خارجی از کشورهایی چون ترکیه، پاکستان، مالزی و کره جنوبی نیز در این نمایشگاه غرفه دارند.
در حاشیه برپایی این نمایشگاه حدود ۱۰ کارگاه آموزشی برگزار و مذاکرات رو در روی ( B2B ) با حضور ۱۱۰ مدیر نیز انجام می‌شود.
نمایش تولیدات برتر صنایع کوچک و متوسط ایران با تکیه بر معرفی توانمندی های شرکت های حاضر در شهرک های صنعتی و شناسایی بازارهای هدف برای عرضه کالاها و خدمات از اهداف برپایی این نمایشگاه است.
در این نمایشگاه شرکت هایی از صنایع آرایشی، بهداشتی و دارویی، شیمایی، فلزی، موادغذایی، لوازم خانگی و ساختمانی حضور دارند.

بازگشت به اخبار