پوشاک هوشمند تب نما در زنجان رونمایی شد
شرکت کاسپر مستقر در پارک علم و فناوری استان زنجان روز دوشنبه برای نخستین بار از پوشاکی رونمایی کرد که به گفته مدیرعامل این شرکت، توانایی نمایش تب در کودکان را دارد.
رحیم حجتی با بیان اینکه این فناوری به کمک چهار دانشجو و یک کار استارت آپی شروع شد و به نتیجه رسید، افزود: پارچه تولیدی این شرکت برای لباس و پوشاک کودکانه این هوشمندی را دارد که در صورت افزایش دمای بدن کودک، تغییر رنگ دهد تا والدین از وجود مشکل مطلع شوند.
وی تب بالا را برای بسیاری از کودکان مشکل ساز خواند و علامت وجود بیماری در آنها برشمرد و اظهار داشت: در صورتی که والدین به موقع از مشکل سلامت کودکان مطلع شوند به حتم اقدامات لازم برای درمان را هم به موقع پی می گیرند.
حجتی دمای متعادل برای بدن کودک را ۳۸ درجه خواند و ادامه داد: به محض افزایش دمای بدن کودک، رنگ این لباس تغییر کرده و سفید می شود و پس از افت دما به رنگ قبلی خود باز می گردد.
مدیرعامل شرکت کاسپر با بیان اینکه این فناوری با کمک فناوری بایو و نانو تکنولوژی به دست آمده است، تاکید کرد: چنین الیاف و پارچه از نخ طبیعی برای نخستین بار در ایران تولید شده و تمام دانش آن بومی است.
وی اضافه کرد: به سبب فناوری جدید به کار رفته در این پوشاک می توان به سرعت وارد بازارهای جهانی شد و جای پایی برای این حوزه باز کرد.
رئیس پارک علم و فناوری استان زنجان هم در این مراسم گفت: اکنون کشور در شرایط نابسامانی به سر می برد اما همین وضعیت نیز برای شرکت های فناور و پارک علم و فناوری یک فرصت به شمار می آید.
داوود مرادخانی خاطرنشان کرد: این شرایط برای کسانی که ایده دارند و می توانند محصولات مورد نیاز کشور را تولید و تامین کنند یک فرصت محسوب می شود.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی، بهداشت و خدمات درمانی استان زنجان هم در ادامه این مراسم گفت: در صورتی که کشور خواهان رشد و پیشرفت است باید از عرصه فناوری بهره گیرد.
علیرضا شغلی ایران را دارای رتبه ۱۶ جهانی در عرصه تولید مقالات علمی خواند و افزود: با بودجه و زیر ساخت های کنونی نمی توان به سرعت به پای پیشرفت کشورهای اروپایی و آمریکا رسید و راه طولانی در پیش است.
وی تصریح کرد: میانبری به نام فناوری وجود دارد و در کشور هم شرایط این حوزه به خوبی مهیا شده است.
شغلی با بیان اینکه رتبه ایران از نظر فناوری در خاورمیانه بسیار پایین است، علت این پایین بودن را آموزش ندادن ایده محوری و خلاقیت به دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی برشمرد.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی، بهداشت و خدمات درمانی استان زنجان گفت: ایران در زمینه فناوری می تواند با برترین کشورهای دنیا رقابت کند در حالی که شاید در حوزه علم این زیر ساخت ها فراهم نباشد.
وی سیاست دانشگاه ها و پارک های علم و فناوری را ایجاد فضایی برای رشد جوانان خواند و اقتصاد کشور را در گروی تولید فناوری برشمرد.
شغلی ادامه داد: ماهیت فناوری رشد به یکباره در عرصه های مختلف و صاحبنظر شدن در آن حوزه است.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی، بهداشت و خدمات درمانی استان زنجان گفت: دانشگاه های نسل اول فقط به تربیت دانشجو و آموزشی محوری می پرداختند که این رویه در نسل دوم پژوهش محور شد اما در دانشگاه های نسل سه، کارآفرینی و ایده محوری مد نظر قرار دارد.
وی اظهار داشت: فناوری به خصوص در شرایط کنونی باید جدی گرفت و به آن بها داد، موضوعی که طی سال های گذشته در حوزه بهداشت و درمان هم مد نظر قرار گرفته است.
شغلی تاکید کرد: اکنون شعار حوزه سلامت، اجتماعی سازی آن است، متوجه شده ایم که باید مردم بخش سلامت را مدیریت کنند و بدنه دولتی و آموزشی در خدمت آنان باشد .